malinebbe.blogg.se

Malin Evelina här, mamma till tre pojkar. Ebbe den äldsta och Sigge och Tage, tvillingar. Häng på!

Kalasfirande och gristräff

Publicerad 2017-02-27 13:39:01 i Allmänt,


Nu tänker ni såklart att det ska stå släktträff och inte gristräff, men där har ni fel. 


Igår fyllde världens bästa Linda tjugofem plus. Kalas med mat och ungefär tio olika kakor till efterrätt. Om man säger som så, så har hon kommit till rätt släkt. 

Ebbe fick smaka chokladboll för första gången, behöver jag säga att han älskade det och klämde två. Vi är rätt hårde med att man inte får äta kakor, men är det kalas så är det. 

Ebbe skötte sig bra och stod mestadelen för underhållningen. Hugo och han sprang runt och lekte och avslutade med dans till Dannys ljuva stämma. 

Idag har dagis varit stängt. Egentligen hade jag behövt köra till Göteborg idag men har man barn får man ibland hoppa. Ebbe vaknade till när Oscar skulle till jobb klockan fem imorse, glöm det sa jag och vi kröp ner och sov till åtta. 

Väl uppe åt vi en rejäl frukost, Ebbe fick i sig både macka, ett ägg, yoghurt och en banan. Stor i maten den. Efter vi tvättat händerna så frågade jag om vi skulle cykla till grisarna, sen var det kört. 

Ebbe sprang runt i sin blöja och ropade på både grisar och kor. Jag kollade i kylen om vi kunde ta med någon mat och vi hade både halvdåliga tomater och morötter, perfekt. 

På med understället på Ebbe och idag tog vi hans regnställ med fleece i. Har ni inte detta regnställ så kan jag varmt rekommendera det. Jag klädde mig sen ut till cykeln.

Väl ute mötes vi av duggregn. Jaha, har man lovat så har man och lite regn har ingen dött av. Ner med honom i cykeln sen trampade vi på. Ebbe pratade om alla djuren på vägen dit och en tant med hund skrattade gott åt hans läten. 

En massa matande, Ebbe vågade till och med mata kon, "gåsslagge" och grismys senare, just det, får inte glömma alla vattenpölar som vi också hann med så cyklade vi vidare till farmor. 

Lite fika med fil och jordgubbar, lek, bokläsning och en Ebbe som var så trött nu så det var bara till att klä oss och cykla hem igen. Hann knappt ta av honom förrän han somnade i soffan. Han har nu sovit i två timmar. 

Ikväll blir det fotbollsträning och helgen bjuder på aw. Skönt med en ledig dag i veckan. 


Kan ni tänka er att skjortan klarade sig, mammas pojke!
Det har med att bara baka 1 kaka!?
Maltis
Var ju fotboll, den kan man ju inte missa.
Hos djuren och världens bästa regnställ.
Mys med farmor
Helst slut.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela