malinebbe.blogg.se

Malin Evelina här, mamma till tre pojkar. Ebbe den äldsta och Sigge och Tage, tvillingar. Häng på!

Julbord och julklappskalender

Publicerad 2016-11-30 20:24:00 i Allmänt,

 
 
Jag hatar och göra något efter jobb. Det är mörkt när jag åker till och från jobb och efter vill man bara hem och lägga sig i soffan, men har man en son som inte tänker samma om mörker och natt är samma som dag så får man försäka syselsätta honom lite innan det är dags och sova för natten.
 
Igår skulle Oscar på träning och jag hade smsat mamma om en date på Ikea. sagt och gjort, hem och hämta Ebbe på med skor och jacka ut i bilen och ut  i rusningstrafikens fina charm. Men det var faktiskt minde trafiken än vad jag tänkte och vi var framme snabbare än väntat.
 
När vi kom dit var hela tjocka släkten där och vi tillsammas med mamma, mormor och morfar, Janet och Hugo mumsade i oss av julbordet. Absolut helt okej, inget utöver det vanliga men allt som jag äter fanns och det räcker gott och väl för mig. Ebbe tror jag blev lite förälskad i tomtegröten och kunde ätit både fem och sex skålar.
 
Efter maten gick vi tillsammans med Hugo och mamma en runda. Grabbarna sprang efter varandra och Ebbe följer efter Hugo som en fluga. Han sprang och gömde sig och Ebbe "letade", skrek efter honom. När han väl hoppade fram kunde han inte sluta skratta.
 
*******
 
Idag provade mamma och Oscar tropikariet med Ebbe, inte så intressant. Han var helt enkelt för liten för att tycka att det var kul. Men nu vet man det, djurparken med grisar, kor och får en höjdare för att inte nämna gratis, tropikariet provar vi igen om några år.
 
Ebbes farmor och farfar skickade också och berättade att Ebbes julklappskalender var klar och vi kunde komma och hämta den. Självklart ska den mest bortskämda unge jag känner ha en julklapp varje dag fram till jul. Anders, Ebbes farfar har givetvis visat en del julklappar, det finns ingen som är sämre på att hålla en hemlighet än han. Det finns en anledning till att han köper alla sina julklappar på julafton.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela